Tibetaanse Terrier Lamleh Lijnen
de hedendaagse lamleh lijnen

Tibetaanse Terrier

In het begin van de jaren 90 waren er meerdere beginnende fokkers die zich begonnen te interesseren in de Lamleh lijnen en hebben er enkele in hun kennel opgenomen of zijn een kennel gestart met deze specifieke lijnen. Dit gebeurde op een wereldwijde basis, import & export van deze Tibetaantjes waren een normaal fenomeen. Zeker als je de lijn breed wilde houden, was het vanzelfsprekend dat je voor een dekking verder weg afreisde of een pup overzees aanschafte. Zo werden er veel Lamleh Tibetaantjes (pupjes) uitgewisseld en tot op de dag van vandaag is dit nog altijd aan de orde.

De hedendaagse Lamleh´s zijn ook zeker niet onopgemerkt op de show, ze hebben al vele malen hun stempel weten te drukken in de showring. Vele keurmeesters waarderen hun oosterse uiterlijk en hun typische gangen in de ring.

We zien meer en meer jonge fokkers die zich in deze lijnen willen verdiepen. Dit strekt tot zelfs in de oostblok landen. Ook zij hebben zich verdiept in het werk wat mevr. Greig heeft gedaan voor deze lijn en willen dit graag voortzetten.

Voor de lamleh is het van groot belang dat  jonge fokkers zich willen inzetten om deze lijnen in stand te houden, zodat de Lamleh lijnen in de toekomst niet verloren gaan. Dit zou betekenen dat de oorsprong van het ras weggevaagd zou worden en al de inzet van Mevr. Greig om haar eigen lijnen te behouden voor niets is geweest.