Tibetaanse Terrier Lamleh Lijnen
introductie

tibetaanse terrier  

U Komt het vast wel eens tegen als u op zoek bent naar de Tibetaanse Terrier 

LAMLEH (Lamleh-lijnen-combinatie)

Ongetwijfeld heeft U zich weleens afgevraagd, wat bedoelen ze hier toch mee?

Lamleh was de kennelnaam van Mevr. A. Greig, een dokter die haar eersten Tibetaanse Terriers meenam uit Tibet. En hiermee haar kennel opzette in Engeland.

Enkele wereldwijd  fokkers van dit ras, hebben na haar dood deze specifieke lijnen voortgezet en sommige hebben haar kennelnaam in de stamboomnaam van hun nakomelingen opgenomen, dit om verwarring bij collega fokkers te voorkomen, maar ook ter ere van haar werk.

Op dit moment zijn er altijd nog fokkers die deze lijnen koesteren en ze zuiver trachten te houden. Dit is natuurlijk nooit verkeerd, want wat verloren gaat komt nooit meer terug.

Er wordt nogal eens beweerd door liefhebbers van het ras, dat de Lamleh lijnen, minder mooie vachten hebben. Niets is minder waar, de meeste hedendaagse Lamleh honden hebben schitterende vachten. Dit verhaal heeft ongetwijfeld zijn ronde gedaan, doordat op het einde van de kennel van Mevr. A. Greig, er jongere fokkers bijkwamen en zij de honden, beter geborsteld en gepresenteerd hebben in de showring, dan de toen al op zeer hoge leeftijd Mevr. Greig, die zelf niet meer gezond genoeg was om al dit werk voor de tentoonstelling te bewerkstelligen.

Wij hopen met deze site u meer kennis in de Lamleh lijnen te geven en dragen deze site dan ook op aan deze oorspronkelijke bloedlijn.