Tibetaanse Terrier Lamleh Lijnen
karakter

tibetaanse terrier pepsi

De Tibetaanse Terrier is een levendige hond, die tot op zeer hoge leeftijd speels blijft. Hij is moedig, waaks, vrolijk, slim en zeer trouw aan zijn baas. Sommige kunnen wat meer terughoudend zijn tegenover vreemden, maar zijn daarbij niet agressief.

De Tibetaanse Terrier is een echte gezelschapshond, en zeker geen Terrier.
De naam Terrier heeft hij achter zijn naam geplakt gekregen omdat toen hij werd opgenomen in het stambookregister in Engeland, was het heel gebruikelijk om alle rassen de naam Terrier te geven.  Hij is een prima gezinshond die zeer goed te houden is met meerdere huisdieren, ook eventueel met katten. Met kinderen zal hij normaliter weinig problemen geven. Zij zijn vaak graag in de buurt van de kinderen. De Tibetaanse Terrier is niet kleinzerig, maar toch moet er enige voorzichtigheid geboden worden, dat de kinderen de hond niet pesten. Mocht dit toch gebeuren dan zal de Tibetaan weggaan. Blijven de kinderen dan toch doorgaan, dan zal hij eerst waarschuwen, blijkt dit onverhoopt niet afdoende te zijn, dan zal hij in het laatste geval zijn tanden laten zien.

De Tibetaanse Terrier houdt ervan om aan alle aktiviteiten in het gezin mee te doen. Of dit nou een uitstapje met de auto is, of kokerrellen in de keuken, knutselen in de schuur, hij zal zich altijd graag in de omgeving van zijn huisgenoten bevinden.

De Tibetaanse Terrier is zachtaardig van aard en wenst dan ook met liefde en enige respect behandeld te worden. De Tibetaanse Terrier vindt het verschrikkelijk om afgezonderd te worden van zijn familie en kan zeer gevoelig voor een grote mond of erger nog een tik zijn. Doch dient hij consequent maar zachtaardig opgevoed te worden.
 
De Tibetaanse Terrier is een echte clown van de familie, is zeer vindingrijk en haalt vaak de gekste fratsen uit, hij past perfect bij een baas die een hoge dosis humeur bezit.
 
Voor de Lamleh's geldt alles hierboven beschreven zeker, toch bemerken fokkers van deze lijnen  dat sommige ook nog echte oerinstinkten bezitten.